Forum Polskiego Kursu Blendera

Kurs Blendera dla wszystkich Polaków!

Ubuntu + sound blaster Z (brak dźwięku)

Autor Wątek: Ubuntu + sound blaster Z (brak dźwięku)  (Przeczytany 543 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luk

  • Użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 85
  • Reputacja +9/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Ubuntu + sound blaster Z (brak dźwięku)
« dnia: 20160924, 17:59:00 »
Po dłuższym czasie postanowiłem wrócić na stare śmieci i zainstalować Linucha. I jak na lapku nigdy nie miałem z niczym problemów tak teraz pojawił się zgrzyt z moją kartą muzyczną :( . Staram się przekopywać różne fora, ale na razie bez efektów. Może ktoś zna rozwiązanie?

Dodam, że na wbudowanej karcie wszystko działa, tylko jakość dźwięku jest nieporównywalnie gorsza.
« Ostatnia zmiana: 20160924, 18:04:30 wysłana przez Luk »

Offline zdrapekk

  • Aktywny użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 386
  • Reputacja +19/-1
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
    • animation-blender.blogspot.com
Odp: Ubuntu + sound blaster Z (brak dźwięku)
« Odpowiedź #1 dnia: 20160925, 00:34:59 »
Tez miałem w poprzednim pc SB i nie miałem problemów na ubuntu.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Offline Luk

  • Użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 85
  • Reputacja +9/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Ubuntu + sound blaster Z (brak dźwięku)
« Odpowiedź #2 dnia: 20160925, 10:39:53 »
Tak mniej więcej to teraz u mnie wygląda. W alsamixer karta jest widoczna, w panelu dźwięku też. Jak podepnę głośniki na front obudowy to grają jak do karty - cisza :( jestem laikiem więc nie potrafię nic więcej poradzić :)

Offline Jacek

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 21
  • Reputacja +3/-0
  • π
    • Zobacz profil
Odp: Ubuntu + sound blaster Z (brak dźwięku)
« Odpowiedź #3 dnia: 20160925, 12:20:59 »
Dodam, że na wbudowanej karcie wszystko działa, tylko jakość dźwięku jest nieporównywalnie gorsza.
Jeżeli komputer ma dwie karty muzyczne to tej, której nie używasz, to bym ją wyłączył w BIOS-ie.

Offline Luk

  • Użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 85
  • Reputacja +9/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Ubuntu + sound blaster Z (brak dźwięku)
« Odpowiedź #4 dnia: 20161010, 18:44:10 »
Nic to nie daje. Tak jak odinstalowanie pulseaudio, wgrywanie polecanych paczek.... koniec końców tak coś na knociłem, że utraciłem dźwięk na stałe i skończyło się na reinstalacji :) i chyba dam sobie na razie z tym spokój :)

Tags:
 

© Polski Kurs Blendera, CC-BY, 2014