Wszystko co tu pokazujesz dałbyś radę zrobić w Blenderze. 
Tak, wiem. Blender jest wspaniały pod tym względem i patrząc teraz z perspektywy czasu to strasznie żałuję, że uczyłem się maxa i potem may. Teraz muszę to nadrabiać i powiem szczerze, ze o wiele lepiej mi idzie w Blenderze niż w may np ta nauka. Do organiki jednak pozostaje przy ZBrushu. znam prawie wszystkie jego funkcje i mam własne narzędzia do pracy a blender to będzie mój core engine.
Prawda, ale w Blenderze nie boli brak jakichś narzędzi czy bajerów, boli strasznie że nie można dojechać z liczbą wierzchołków przynajmniej w stopniu porównywalnym do ZBrusha... Kocham proceduralne tekstury, więc często lubię pomijać przy statycznych pracach optymalizację siatki szybko sklejonych modeli (która zajmuje lwią ilość czasu), bo po co skoro artefaktów na powierzchni i tak nie będzie. Tylko że taka scenka przy pracy w Blendku to katorga.
Wracając do prac,
Kuj, kuj, kuj w ZBrushu ile masz czasu
Praktyka czyni mistrza, a stylizowane postacie wyszły Ci już naprawdę ładnie, w wielu telewizyjnych serialowych animacjach wcale nie ma lepszego poziomu.
Jest mi szalenie miło. Nie spodziewałem się takiego komplementu. Na prawdę bardzo dziękuje. Każdą wolną chwilę poświęcam na ZBrusha więc kuje ile się da. Inna sprawa, że ciężko jest znaleźć pracę. Właściwie staż. Bo ja najchętniej wybrałbym się na staż jako junior graphic designer albo co w ten deseń.
Na prawdę dzięki za komplement.
Z czasem jak się zadomowię na forum to spróbuję wrzucić coś aktualnego. Np to jak blokuje anatomie